2 Mayıs 2013 Perşembe

Yemekteyiz- Renkli Patates Topları Tarifi (02.05.2013)

Yemekteyiz programında birbirinden lezzetli yemekler yapmak için, yarışmacılar kıyasıya rekabet içine girdiler. Diğer yarışmacıların yemeklerini eleştiri yağmuruna tutan Gizem, aynı eleşrileri almamak için olağan gücüyle çalıştı.Gizem’ in menüsünde  Erzincan çorbası, renkli patates topları, muhallebili kadayıf yer aldı. Özellikle patates topları turuncu, mor, yeşil renk ve tatlarıyla beğeni kazandı.
Renkli-Patetes-Topları


Renkli Patetes Topları Tarifi


Patetesler haşlanır


- Turuncu top için;  havuç rendelenir ve patatesle birlikte yoğurulur.  Top şeklinde yuvarlanır.


- Yeşil top için; taze soğan, madonoz küçük küçük doğranıp patatesle yoğurulur


- Mor top için ; mor lahana ince ince doğranır üzerine biraz limon ilave edilip, patatesle birlikte yoğurulur.


 



Yemekteyiz- Renkli Patates Topları Tarifi (02.05.2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder