3 Haziran 2013 Pazartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı Taksim Gezi Parkı Konuşması 03.06.2013


Sitemize Destek olmak için Reklama 1 kere Tıklarsanız Sevinirim.




Türkiye’nin bir çok ilinde Taksim Gezi Parkı‘nın korunması ağaçların sökülmemesi için ayağa kalkan vatandaşlar sloganlarla Taksim Gezi Parkı için protestolar yapmakta. Günlerce süren protestolarda polisin sert tepkisi karşısında aktivistler hala ayakta durmakta direniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fas gezisinden önce Atatürk Havalimanında Taksim Gezi Parkı konuşması yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Pazartesi günü yaptığı Atatürk Havalimanı Konuşmasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Başbakan Atatürk Havalimanı Taksim Gezi Parkı Konuşması 03.06.2013


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksim Gezi Parkı Konuşması 03.06.2013

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksim Gezi Parkı Konuşması 03.06.2013


Başbakan Erdoğan, “Bir Başbakan, bir vatandaş ve İstanbullu olarak bu olayla ilgili olarak şöyle saf, temiz ve oradaki duygusal bu işleri sosyal medyadan aldıkları bilgileri alanları ayırırsak, aşırı uçların organize ettiği böyle bir eylem. Maalesef bu eyleme katılma durumunda olanlar var. Olay bir Gezi Parkı olayı değil” dedi.


Gezi parkı olayındaki ağaç meselesinin bu işin fitilini ateşleme olayı olduğunu ve olanların bunun hesabını vereceğini belirten Erdoğan, eleştirilerini CHP’ye yöneltti. Gezi parkı olayındaki ağaç meselesinin bu işin fitilini ateşleme olayı olduğunu ve olanların bunun hesabını vereceğini belirten Erdoğan, eleştirilerini CHP’ye yöneltti. Erdoğan, “Kendileri için temel hak ve hürriyet olduğunu iddia edenler benim temel hak ve hürriyetime ne olacak? Bu kadar araçlar yakıldı, bu araçların sahibi benim vatandaşlarım. Kamunun araçları yakıldı. Bunların bedelini kim ödüyor tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” dedi. Başbakan Erdoğan, “Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var. Biz onlara ‘aman sabırlı olun sakın bu oyunlara gelmeyin’ diyoruz” diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili, “Saf temiz, sosyal medyadan aldıkları bilgiler neticesinde oraya katılanları şöyle ayırırsak, bunun dışında, aşırı uçların, organize ettiği böyle bir eyleme maalesef katılma durumunda olanlar var” dedi.


“Bütün bu olayların içerisinde aktif rol oynayanlardan bir tanesi olarak CHP’nin rolü vardır. Aşırı uçlarla her zaman olduğu gibi bir dayanışması vardır” dedi.


Taksim Gezi Parkı’ndaki olayların dış bağlantılarıyla ilgili, “Bu olaylarla ilgili istihbarat teşkilatımız çalışmalarını yapıyor. Ama bunların kalkıp ‘şurdan burdan’ diye diye isimlerini ifşa etmemize gerek yok. Ama onların yetkilileriyle ilgilileriyle bunların görüşmelerini tabiki yapacağız. Hatta hatta gerekirse hesaplaşmasını da yapacağız. Yani bu konuda kararlılığımız var. Ortada görünen bazı gerçekler var. Bize itidal tavsiye edenler, önce kendileri itidal çizgisine gelsinler” dedi.


Yabancı menşeili ve Türkiye’den de bazı firmaların, televizyonlara ve gazetelere verdiği reklamları, rezervasyonları iptal etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulmasını üzerine, “Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Arkadaşlarım konuyla ilgili olarak gerekli ilişkileri kurmak suretiyle, buna yönelik adımları atacaklardır. Yerli ve yabancı firmalar bunu, bu olaylarla bağlantılı olarak yapıyorlarsa, bunun bedelini onlar da çok ağır olarak öderler. Onlar bunu bu şekliyle yapıyorlarsa ki biz bunu, şu anda hükümetimize yönelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada toplamakta olduğu şu andaki gayet güzel gelişmelere yönelik bir ideolojik ambargo olarak görürüz ve bununla ilgili de gerekli müdahaleleri yaparız. Çünkü bu şirketler, bu firmalar bu ülkede bizden her zaman ileri derecede destek görmüşlerdir ve bu ülkeyi onlar yönetmeyeceklerdir. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz” dedi.


Benim milletim bu olaya gelmemeli


Bu olay organize içeriden ve dışarıdan bağlantıları var.


10 ay sonra sandık var. Biz antidemokratik isek milletim cevabını verir


Biz millete hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Biz milletimizi seviyoruz


Başbakan kaçıyor diyorlar oysa ziyaretlerimiz aylar öncesinden planlandı.


İstihbarat teşkilatı çalışıyor. Bunlarla hesaplaşacağız


Erdoğan tencere tava çalıp korna çalarak eylem yapan halkla ilgili : ‘Tencere tava hep aynı hava’ dedi


“Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez” dedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder