3 Ekim 2013 Perşembe

4 Ekim 2013 MEB E-Okul Sbs/Lise Ek/Yedek Yerleştirme/Ek Tercihleri/Ek Kontenjan Sonuçları

 


4 Ekim 2013 cuma Sbs ek yerleştirme sonuçları meb.gov.tr 2013, e okul SBS lise ek yerleştirme sonuçları 4 Ekim 2013, meb lise ek yerleştirme sonuçları sorgulama öğren 4 Ekim 2013


Milli Eğitim Bakanlığı boş kalan kontenjanlar için bu ay içinde son kez ek yerleştirme yapılacağını duyurdu.


Henüz Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanmamış olan duyuru için ayrıntılar yakında düşecektir. SBS 2013 ek yerleştirme bir kez daha, ama bu sefer son kez yapılacak ve yakın bir zamanda, tarihi ve şekli ilan edilecektir.Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla öğrenci alan liselerde boş kalan kontenjanlar için son kez ek yerleştirme yapacak.Sınavla öğrenci alan liselerdeki boş kalan kontenjanlar için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla son kez ek yerleştirme yapılacak.



Milli Eğitim Bakanı Avcı, Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlara son defa olmak üzere, ek yerleştirme yapılması talimatı verdi. Bakanlık, bu okullara Eylül ayı içinde öğrencilerden yeni tercih alarak ek yerleştirme yapmıştı. Son kez yapılacak ek yerleştirme için ise yeniden başvuru alınmayacak.Yedek liste üzerinden öğrencilerin okullara yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Liselerdeki nakil işlemlerinin sonuçlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belirlenecek. Buna göre yapılacak ek yerleştirmenin 4 Ekim Cuma günü sonuçlandırılması planlanıyor. Bakanlığın konuya ilişkin detaylı açıklamayı yarın yapması bekleniyor.


MEB sınavla öğrenci alan okullardan boş kalan kontenjanları için ek yerleştirme yapacak. Boş kalan kontenjanlar MEB E Okul’da.



Bu yıl liseye başlayacak 1 milyon 259 bin 546 öğrenciden 688 bini fen, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sosyal bilimler liselerine gidebilecek.Açıkta kalan 574 bin öğrenci ise meslek, imam hatip, özel, açık ve çok programlı liseleri tercih edebilecek. Bu liselere gitmek istemeyen öğrenciler için günlerdir konuşulan Anadolu veya meslek liseleri bünyesinde açılacağı söylenen genel lise sınıfı alternatifi de gündemden düştü.Bunun yerine genel lise türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde genel lise bulunan Çok Programlı Liseleri tercih edebilecek.Genel lise ihtiyacı ÇPL’ler ile sağlanacak. Türkiye’deki ÇPL sayısı 612. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer başvuru halinde ÇPL bulunmayan ilçelerde de yeni okullar açılabileceğini söylüyor.






4 Ekim 2013 MEB E-Okul Sbs/Lise Ek/Yedek Yerleştirme/Ek Tercihleri/Ek Kontenjan Sonuçları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder