10 Ekim 2013 Perşembe

Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları...

Televizyonların en çok izlenen programları olan diziler, birbirinden ilgi çekici konuları ve oyuncu kadrolarında yer verdikleri birbirinden ünlü isimlerle ekran başındaki izleyiciyi kazanmak için büyük bir rekabet içindeler. Özellikle son dönemlerde yayınlanan tarihi diziler, şu sıralar dizi piyasasının en revaçta olanları. Örnek vermek gerekirse 3 sezondur çarşamba akşamlarını domine eden Muhteşem Yüzyıl dizisi, Muhteşem Yüzyıl’a rakip olarak bu sezon yayınlanmaya başlayan Fatih dizilerini sayabiliriz. Tarihi dizilerin reyting oranlarının bu denli yüksek olması, bu tarzda hikayelere sahip yapımlar üretme konusunda yapımcıları da teşvik ediyor. Bu girişimlerin son örneği ise Muhteşem Yüzyıl ve Fatih dizilerine yeni rakip şeklinde lanse edilen, belgesel tarzındaki “Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları” adlı yapım. Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları belgesel dizisi hakkında detaylı bilgi haberimizin devamında.


Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları...

Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları…



Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları


Somali kökenli İngiliz gazeteci ve yazar Rageh Omaar’ın sunduğu Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları belgeseli, Osmanlı İmparatorluğu’nun Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde başlayıp, Afrika ve Avrupa’nın neredeyse tamamını içine alan topraklara hükmettiği yıllar anlatılıyor.


Belgesel’in çekimleri Balkanlar, Yunanistan ve Orta Doğu’nun çeşitli ülkelerinde yapılıyor. Belgesel’de Osmanlı İmparatorlarının, 6 asırlık imparatorluk tarihinde toplumu nasıl yönettikleri ve Müslüman olmayan ülkelerle aralarındaki ilişkilere yer veriliyor.


Türkiye ve Orta Doğu’da Osmanlı İmparatorluğu’nun izleri hala baskın bir şekilde varlığını devam ettirirken, Avrupa’da silinmeye yüz tutmuş durumda. Ancak son dönemlerde Avrupa’da da Osmanlı Tarihi konusu değişik kesimlerin ilgisini çekmeye başladı. Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları belgeselinin sunucusu Rageh Omaar, artan bu ilgi karşısında bu yapımı hazırlamaya karar verdiklerini belirtiyor.


Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları belgesel dizi BBC 2 kanalında yayınlanmaya başladı.


 


 



Osmanlılar:Avrupa’nın Müslüman İmparatorları Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder